Lestijden vandaag

Er zijn vandaag geen lessen

Openingstijden

Ma t/m vr 08:45 t/m 12:00
14:00 t/m 22:00
Zaterdag 09:00 t/m 12:00
Zondag 10:00 t/m 12:00

Actie

55+ actie.

Nieuws

09-04-2019

Belangrijke mededeling!!!

Woensdag 10 april vanaf 18 uur tot en met vrijdag 12 april is Fitpunt gesloten wegens leggen van de nieuwe vloer.

Zaterdag 9 uur staan we weer voor u klaar.

Team Fitpunt

04-10-2018

Verbouwing begonnen

De verbouwing is in volle gang, natuurlijk gaan de lessen gewoon door met hier en daar wat lawaai en frisse lucht.
Soms zal het wat overlast geven maar het is voor het goede doel.
Eerst zal het slechter worden voordat het beter wordt

11-07-2018

Zeker bewegen

Bent u 55-plusser en woont u in Hengelo of omgeving?
Doe dan mee met het project Zeker Bewegen Hengelo!

Voor de maand novemberzijn we nog op zoek naar mensen die met het project mee willen doen.
Wilt u eerder starten kan dat natuurlijk ook.

07-03-2018

Nieuwe training : HIIT training

High Intensity Interval Training (HIIT), is een trainingsvorm waarbij vooral het cardiovasculaire systeem getraind wordt.
HIIT training is gebaseerd op kortdurende high intensity intervaloefeningen (exercise intervals), afgewisseld met kortdurende pauzes van actief herstel of volledige rust.
Wil jij deze intensieve training ook eens proberen dan kan dat op dinsdagavond om 20.30 uur of woensdagavond om 19.30 uur.
de lessen duren ongeveer 45 minuten en je zult je daarna super fit en energiek voelen.

24-01-2018

EXTRA EXTRA

Avond les Hatha Yoga

Vanaf 1 februari starten we met een Hatha Yoga les op donderdagavond om 19.30 uur.
Deze les vindt plaats in het Twickelcollege.

Natuurlijk bent u van harte welkom!

13-01-2018

Wethouder Claudio Bruggink sluit eerste fase Zeker Bewegen Hengelo feestelijk afHENGELO - Wethouder Claudio Bruggink (o.a. Sport) sloot vrijdag bij sportcentrum Fitpunt de eerste fase van het nieuwe project Zeker Bewegen Hengelo af. Na een mooie uitleg van wethouder Bruggink over het belang van bewegen (op latere leeftijd) heeft hij zelf ook mogen ervaren wat de deelnemers de afgelopen periode hebben geleerd. Balansoefeningen, spierversterkende oefeningen en zelfs een aantal valtechnieken worden door Bruggink uitgevoerd. Tijdens de feestelijke bijeenkomst kregen de deelnemers na afloop een stempelkaart uitgereikt die hen toegang geeft tot diverse groepslessen en workshops. Het initiatief helpt de Hengelose 55-plusser met in beweging komen én blijven. Tot slot werd er gezellig na gekletst onder het genot van een kopje koffie met een stukje taart. Speciaal voor deze gelegenheid waren ook de samenwerkende partners, gemeente Hengelo, Stichting Welzijn Ouderen Hengelo, Wijkracht, mediabureau YIKE, Judoschool Haagsma en sportcentrum Fitpunt uitgenodigd.

31-10-2017

Zeker Bewegen

Bent u 55-plusser en woont u in de Hengelose wijk Groot Driene?
Doe dan mee met het nieuwe project Zeker Bewegen Hengelo!

Dit verantwoorde en vooral gezellige beweegprogramma stimuleert u om structureel deel te nemen aan sport- en beweegactiviteiten. Het project is ontwikkeld en wordt uitgevoerd door sportcentrum Fit-Punt en wordt ondersteund door Wijkracht, Stichting Welzijn Ouderen Hengelo (SWOH), Gemeente Hengelo, Judoschool Haagsma en mediabureau YIKE.

Gedurende 30 weken doet u binnen een vaste groep deelnemers en onder begeleiding van ervaren instructeurs verschillende oefeningen op uw eigen niveau. Deze vergroten uw stabiliteit en mobiliteit, versterken uw spieren en leren u veilig vallen en op de juiste manier weer opstaan. Ook kunt u gaandeweg meedoen aan interessante workshops, onder meer op het gebied van yoga, weerbaarheid, gezondheid en voeding.

Of u al fit bent of dit juist graag wilt worden: Zeker Bewegen Hengelo is er voor iedereen. U doet sociale contacten op, voelt zich energiek en ontspannen, hebt meer spierkracht, een betere conditie en een gezond(er) gewicht, bent niet meer bang om te vallen en hebt (weer) vertrouwen in uw eigen beweegmogelijkheden.

Kom ook in beweging, op een leuke manier, samen met anderen!
Ga voor meer informatie naar www.zekerbewegenhengelo.nl, plan hier eenvoudig zelf een kennismakingsgesprek in of vraag één van onze medewerkers naar meer informatie!

27-09-2017

Yoga weer in ons lesrooster.


Binnen Fitpunt blijft de vraag naar Yoga bestaan.
Zowel onze leden als het team geven aan dat zij het een goede zaak vinden als er weer Yoga in het lesrooster wordt opgenomen.
Om dit te realiseren is het aantrekken van een goede docent van groot belang. We zijn dan ook zeer blij dat het ons gelukt is om Moniek Riekhof bij ons in het team te krijgen.
Moniek gaat vanaf woensdag 18 oktober met haar lessen starten.
De lessen die zij gaat verzorgen zijn Hatha Yoga lessen. Deze lessen duren een uur met een rustige uitloop van 10 minuten. Meer informatie over Hatha Yoga staat in onze speciale Hatha Yoga flyer.

Hatha Yoga wordt gegeven op woensdag 11:30 uur en vrijdag 13:30 uur.

Kom naar de les(sen) om kennis te maken met Moniek en Hatha Yoga!

14-09-2016

Jubilieum 25 jaar

Feest!

Beste sporter,

Fitpunt - voorheen Fit-Care Center Hengelo en daarvoor Ben Middelkamp Sportcentrum - bestaat in oktober 25 jaar. Dat moet natuurlijk gevierd worden!

Door middel van deze brief willen je van harte uitnodigen voor alle activiteiten. Maar voordat we vertellen wat er zoal wordt georganiseerd, eerst even dit: dat Fitpunt 25 jaar bestaat is uniek te noemen. Fitpunt is namelijk het langst bestaande sportcentrum in Hengelo met hetzelfde basisconcept. Dat betekent dat het concept wel goed moet zijn, iets wat overigens ook blijkt uit de grote groep sporters die al 25 jaar (!) bij ons sporten. Daar komt bij dat bijna twee derde van onze sporters al meer dan vijf jaar lid is van Fitpunt. Daar zijn we heel blij mee, en we danken jullie allemaal van harte voor het vertrouwen!

De hele maand oktober zal in het teken staan van het 25-jarig bestaan. Dat begint al meteen op 1 oktober met sportlessen ‘uit de oude doos’. Dat houdt in dat gedurende deze week de allereerste circuitlessen en de eerste lessen BodyPump, RPM, BodyStep en Sh’Bam zullen worden gegeven. Een feest van herkenning, of is er toch van alles veranderd door de jaren heen? Kom meedoen, dan merk je het vanzelf!

Op 1 oktober begint ook onze nieuwe ledenactie: bespaar 25 euro inschrijfgeld, kom de hele maand oktober gratis sporten en betaal slechts 25 euro per maand voor onbeperkt sporten tot februari 2017.

Op 7 oktober worden om 19.00 uur bij Fitpunt alle leden gehuldigd die al 25 jaar lid zijn.

In de week van 24 tot en met 29 oktober zullen diverse oud-instructors hun les komen geven, zoals vanouds! Wie wanneer een les komt verzorgen, lees je binnenkort op het publicatiebord. Er is sowieso alle reden om in deze week te komen sporten, want voor iedere sporter ligt deze week een verrassing klaar!

Tot slot! Op 29 oktober sluiten we af met een ‘Back to the Future’-party. Voor dit feest in stijl van de jaren 80-90 ontvang je een toegangskaart. Deze worden binnenkort uitgedeeld in de lessen.

Heb jij er al zin in? Wij wel!

Tot snel in ons sportcentrum,
Het Fitpunt-team

25-08-2013

Bedrijfsfitness

Fitpunt Sportcentrum is aangesloten bij het Nationale Bedrijfsfitnessplan.

Een unieke arbeidsvoorwaarde die werknemers van deelnemende bedrijven de mogelijkheid bied om met gemiddeld 50% voordeel te gaan fitnessen.

Bedrijfsfitness Nederland verzorgt voor werkgevers kosteloos de gehele opzet en uitvoering van het Nationaal Bedrijfsfitnessplan.

Ben je hierin geïnteresseerd, kijk dan op www.bedrijfsfitnessnederland.nl voor meer informatie.